Blogmas #11: Джинджифилови коледни бисквитки

11:36 ч.


За първи път през този holly-jolly декември у дома замириса на затоплена фурна и разноцветни подправки за сладки. Сестра ми осъществи тази рецепта за джинджифилови бисквитки и ви я предлагам, ако искате да се развихрите в кухнята, или поне - да поканите ароматите на Коледа. 


За тестото: 


3 чаши брашно 
12  чаени лъжички бакпулвер

34-ти  сода
1 супена лъжица джинджифил
1 супена лъжица канела
6 супени лъжици масло
3чаена чаша кафява захар 
1 голямо яйце
2 чаени лъжици ванилия
лимонови кори 
щипка сол



Приготвяне: 


В малка купа се разбъркват сухите съставки - брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила и канелата. 

В отделна купа се разбиват маслото, яйцето и захарта. Когато се разбият тези съставки се добавят и лимоновите кори и ванилията. Внимателно и на порции добавете сухите съставки и оставете в хладилник готовото тесто, за да престои в продължение на 2 часа.

С помощта на точилка разгънете готовото тесто и с формички оформете бисквитките. Ние използвахме и печати за бисквити (купени от Jumbo), заради и което нашите бисквити станаха във две различни формички. 

Печете на силно загрята фурна в продължение на десетина минути. Подсигурете се, че сте ги поставили на разстояние отделните бисквитки, тъй като доста се надигнат във фурната. :)

И така - опекохме две тави с джинджифилови сладки. Излишно е да казвам, че вече са преполовени, нали? ;д


хх 




You Might Also Like

0 коментара