Blogmas 12: Коледно брауни с портокалови кори

7:56 ч.


Представям ви класическата рецепта за така любимия шоколадов десерт, който вкъщи доукрасихме с добавени в повече портокалови кори. За първи път печем брауни, но не за първи път опитвам от него, затова и не беше непознат момента, когато едно парче от десерта, води до три след него. :D Независимо от това, че е сладка бомба.

Продукти: 

3 яйца
200 гр. шоколад по избор
165 гр. масло
100 гр. захар
3 супени лъжици брашно
1 супена лъжица бакплувер
портокалови кори


Подготовка: 

Шоколадът се начупва на парчета и се разтапя на парна баня. Към разтопената смес се добавя маслото и се разбърква, докато стане хомогенна. Когато консистенцията е гладка, се отдръпва от огъня и се бърка още малко в хладки условия. 

В друга купа се разбиват белтъците на сняг, към които постепенно се добавят захарта, брашното и бакпулвера. Накрая един по един се добавят жълтъците и се бърка до пълното омесване на продуктите. 

Сместа се пресипва в тава с хартия за печене и в предварително загрята фурна се поставя тавата. Десертът се пече около 25 - 30 минути, докато отгоре хване фина коричка. 

  

You Might Also Like

0 коментара