Колийн Хувър, It ends with us - ревю

10:31


Книга: It ends with us
Автор: Colleen Hoover
Издадена: 2016 
Жанрall-of-my-emotions, all-of-the-crying, and-that-s-the-reality, applied-psychology, best-boyfiends, contemporary, creepy, favorite, favorites, love-triangles, lovestories-worth-reading, new-adult, read, romance, worst-boyfriends, word-porn, young-adult
Оценка: Five brave and bold starts, Lily 

“Fifteen seconds. 
That’s all it takes to completely change everything about a person. 
Fifteen” 
 

Вече съм писала ревю зацялостното творчество на Колийн и „Девети ноември” в частност и ако то не ви е накарало да повярвате, че писателката е специална, надявам се настоящият пост да го направи.

За It ends with us имаше огромна агитация три месеца преди да излезе книгата. Колийн непрекъснато публикуваше как това е най-трудната книга, която някога е писала, как по-голяма част от страниците са подлежащи да бурно плачене, как не знае как да продължи с писането, тъй като  все още живее с героите от тази книга. Всичко това ми загатна две неща: 1) книгата ще бъде изключително тъжна и трудна за асимилиране и 2) няма да бъде нищо обикновено. Сега потвърждавам това предполагане.

Никога не сте чели подобна книга.


Никога не сте чели за подобно разтърсващо преживяване, което едновременно те кара да избухваш в смях, да ревеш с цяло гърло, да останеш стъписан, без дъх, да симпатизираш, да се влюбиш и да се почувстваш ограбен. Имаше един момент в четиринадесета глава на книгата, в който реакцията ми беше просто – оставям телефона на леглото и напускам стаята, защото как по дяволите да продължа да чета?! Тази книга резонира с толкова много от страховете ми, че е почти животопроменяща.

За всяко момиче, за всяка жена, тази книга трябва да бъде прочетена. Тя носи емоции, тя информира, тя изпълва с надежди, буди опасности и показва живота едновременно в най-грозната и в най-красивата си форма. Аз съм без думи. Не знам как да опиша какво направи Колийн с тази книга, не знам как го прави. Не знам защо имам остра нужда да я видя и да ѝ благодаря.

Въоръжете се с цял ден, защото се хванах в среднощните часове да не мога да спра да я оставя, докато не прочета развръзката. Не бъдете снизходителни, влезте в обувките на героите и вярно, че ще изпитате отчаяние и подбелване на очи и яд, но ще излезете информирани и научени на малко повече относно това как да се справяте с трудни ситуации.

“In the future . . .
 if by some miracle you ever find yourself in the position to fall in love again,
fall in love with me.” He presses his lips against my forehead. 
“You’re still my favorite person, Lily. Always will be.”

Книгата има значение.
Книгата учи, че има толкова различни видове любов.
Книгата е лична. За всеки от нас, по своему.


Историята е едно огромно противоречие и говори за един огромен проблем в обществото. Ще ви се прииска да късате страници. Историята ще ви кара да обичатe, ще ви кара да мразите, ще ви срази до основи и после ще ви излекува. 

Повече е история за живота, отколкото художествена история.

И дори не предполагате колко голяма нужда имате от нея. 

 
“I feel like everyone fakes who they really are, when deep down we're all equal amounts of screwed up. Some of us are just better at hiding it than others.”


You Might Also Like

6 коментара

  1. Убеди ме да се запозная с творчеството на авторката и определено смятам да започна с тази книга! *-* Страхотно ревю!

    ОтговорИзтриване
  2. Днес прочетох "Без Хоуп" от същата авторка и начинът й на писане е толкова лек, завладяващ, каращ те да искаш още и още. Реших да потърся още от творчеството й и ето, че попаднах на тази книга и на ревюто й. :) Определено ме грабна! Знаеш ли от къде мога да я изтегля за телефон, за да я прочета? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и извинявай за забавянето!
      На мен ми я изпратиха, така че, ако искаш - остави email, за да ти я препратя :))

      Изтриване
  3. Галя Иванова7 май 2017 г. в 23:19

    Здравей! Случайно все още да я пазиш и да има някакъв шанс да ми я изпратиш?
    Благодаря предварително ! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Написаното от Вас е толкова вярно! Не си спомянм кога последно книга ме е разкъсвала от толкова много емоции. Смяха се, плаках, сърцето ми се топеше, после се чупеше на две...всичко на едно място. Тази книга се чете на един дъх и си заслужава всяка секунда!!! :)

    ОтговорИзтриване