Лято от Илиян Любомиров - ревю

20:35


Нямам навика да чета поезия, но пък имам навика да следя страниците на пробиващите български писатели във фейсбук. С творчеството на Августин Господинов се запознах преди няколко години - в страницата му Letters of flesh - а сега, когато излезе от сенките на псевдонима си и обяви представянето на най-новата си книжка във Варна, реших, че е крайно време да си купя произведението му и стана част от подобно литературно преживяване. 



По повод поезията му:

Винаги съм обичала алтернативните стихове, тези с много метафори, абсолютна липса на рими, но някак си пълни откъм мелодичност при четене. Бялата лирика е единствената лирика, до която и аз, като някакъв wanna be поет, съм се опитвала да пиша. Затова и не беше нито изненадващо, нито особено трудно, първите му публикации да ме затрогнат и да ме накарат да изпитвам емоция от всяка сричка на кратките строфи. Например - любимият му стих ми е:

Линията на живота 
ми
е на ръката 
ѝ.

Лишен от всякакъв драматизъм и твърде кратък текст, който въпреки това е пропит с драматична емоционалност и нулева семплота. Обожавам, когато едно накъсано изречение е способно да създаде експлозии. :)

По повод новата му книга:

"Лято" е само 60 и няколко страници, но доста от стиховете са впечатляващи. Книгата се чете за минути, но мисля, че е замислена да се чете бавно - ден след ден и да е съобразена с циклите му на писане. Не ме бива в бавното четене. Всъщност в нищо, което изисква твърде много търпение. Обичам по много за много малко време - особено поезия. :D 



По повод представянето на книгата:

Може би цялото събитие беше час и половина, но нито за минута не се почувствах отегчена! Илиян Любомиров е забавен, пълен с положителна енергия, заразителен оптимизъм, увлекателен разказвач на истории и случки и толкова комуникативен, че нямах време дори да си помисля от колко време съм в книжарницата. Изключително добре ми се отрази завършека на работния ден в компанията на такова голямо щастие.

А и - честно да си кажем - има ли по-приятен български писател за гледане? :D 



PP: 
Не мога да не споделя и страницата с автографа ми! Честно! :D 



You Might Also Like

1 коментара